11.06.2012

Nye nøgler

Så er der igen nye nøgler til Svampeatlas nemlig nøgler til hjelmhat (Galerina), frynsesvamp (Thelephora), læderporesvamp (Trametes m.fl.) samt trådkølle (Typhula). I finder dem ved at bruge linket øverst på siden (find arter og nøgler) og så søge på navnet på den slægt i er ude efter. Brug dem -- også når i finder en læderporesvamp :-)

4 kommentarer:

  1. Jeg kan altså ikke bruge galerina-nøglen til noget med alle de mikroskopiske kendetegn. Lav dog nøglerne makroskopiske så langt det lader sig gøre, og først derefter mikroskopisk.

    SvarSlet
  2. Nu er jeg ikke forfatter på Galerina, men generelt prøver vi skal at bruge makrokarakterer inden de mikroskopiske. I nogle slægter er det bare blevet forbandet svært at bestemme arterne uden (ofte vanskeligt) mikro. Selv er jer helt rådvild over visse skørhatte, fx. de grønne, hvor jeg ikke selv føler at jeg længere kan skille arterne -- og jeg har endda været med til at lave nøglen -- suk!

    SvarSlet
  3. Bjørn W Pedersen22. juli 2012 kl. 00.11

    Hej Jens.
    Hvis du har problemer med skørhattene, hvorfor prøver du så ikke at støtte dig til Henning K.?
    Eller er han måske også rådvild, når det kommer til de grønne? ;-)
    Hilsen
    Bjørn

    SvarSlet
  4. Jeg tror alle er rådvilde med hensyn til de grønne. Problemet er at hardcore russuloger splitter ret heftigt og på mikrokarakterer der er så snævre/subtile at det mere bliver et heldigt gæt end en hård bestemmelse man er ude i. Det er jo imidlertid ikke så let bare at skære igennem og sige hvilke arter der ikke holder så indtil nogen kører noget molekylært arbejde på disse svære grupper er vi i limbo. Henning er i øvrigt officiel atlas-validator på Russulas sammen med mig.

    SvarSlet