05.02.2014

Udpeg svampehotspots til Biowide!

Kære frivillige I Svampeatlasset

Med delvist afsæt I Danmarks Svampeatlas er et nyt stort projekt om biodiversitet under opstart. Projektet hedder Biowide og vil kombinere frivillige natur-entusiasters registreringer af svampe, planter og dyr i felten med en forskerstyret registrering af biodiversitet, bl.a. ved hjælp af molekylære teknikker, hvor man ud fra en prøve taget i felten kan udtrække en i princippet komplet artsliste for svampe, smådyr og andre arter der har efterladt DNA i den indsamlede jord eller førne.

Den allerførste opgave er at finde 135 prøvefelter af 50 x 50 meter som skal undersøges i projektet, og her har I mulighed for at spille med ved at indmelde jeres bedste svampe-hotspots på Google maps – se PDF på linket HER (Hotspots for andre organismegrupper kan naturligvis også indmeldes). Vi håber at nogle af jer vil være aktive, så vi kan få de allerbedste svampehotspots på kortet

Der kommer snart en officiel invitation til at deltage som frivillige i selve projektets frivillige feltdel, når det går løs allerede i den kommende feltsæson.


Vh jacob 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar