11.08.2016

Forbedret funktionalitet på Svampatlas 2.0 beta:

Sommerferien er ovre og den våde sommer gør at der er svampe at finde mange steder derude. Og heldigvis er mange af jer begyndt for alvor at lægge jeres svampefund ind :-)
Vi har taget fat på at forbedre funktionaliteten af svampeatlas-portalen, som dog stadig skal betragtes som en beta-version. Fx. er søgefunktionerne ret mangelfulde, men vi arbejder på at have en mere brugervenlig version oppe at køre inden alt for længe. 
Allerede nu har vi dog fået følgende forbedringer lavet:
1) Kortet på indtastningsformularen husker nu center-koordinat, zoomniveau samt valgt kortlag mellem indtastninger af flere fund.
2) Det er nu muligt at "låse" økologien (substrat, vegetationstype samt vært) således at disse bæres med til næste indtastning. Dette kan give fejlindtastninger, hvis man har glemt at felterne var låst, men vurderingen er, at vi vinder mere ved at lette flowet når man f.eks. har 20 fund at mykorrhizasvampe fra den samme granplantage. Funktionen aktiveres og deaktiveres ved at klikke på hængelåsen ved siden af "vegetationstype". vi planlægger en tilsvarende funktion for geografi
3) Vi har åbnet op for at fund kan indlægges eller fremsøges ved hjælp af såkaldte 3 + 3 koder (fx Bol edu for Boletus edulis). I den nuværende version er det noget man skal vælge aktivt, men vi håber ret snart at have en version oppe at køre, hvor man ikke behøver at vælge om man vil bruge danske eller latinske navne eller 3+3 koder når man skal finde arter eller slægter. Mere om dette når det fungerer :-)
4) Hvis man er logget ind ser man nu database-id´er i tabelvisningen og disse kopieres automatisk til udklipsholder når man klikker på dem. Så kan man let paste dem ind i en email el. lign. Vi vil i nær fremtid fjerne initialer og årstal fra database-nummeret, og i stedet tilføje et database-specifikt præfix (DMS - Danish Mycological Society). Initialer og årstal kan stadig tilføjes dette nummer, hvis man har behov for det, men rent databasemæssigt har disse oplysninger aldrig indgået i det egentlige database-nummer. Man behøver derfor heller ikke at taste andet end selve databasenummeret (de 6-7 cifre efter årstallet) for at fremsøge specifikke fund.
5) På fundvisning findes nu et lille ikon i øverste højre hjørne som ved klik kopierer en "rå" fund-citering (inkl. koordinater) til udklipsholder. Kan f.eks. anvendes til billedlabels o.lign.
6) Og så burde logins nu holde i en uge i stedet for 5 timer.
Og husk - vi modtager stadig meget gerne feedback - gerne på projektets facebook-side: https://www.facebook.com/groups/svampeatlas/?fref=ts

Ingen kommentarer:

Send en kommentar