20.12.2017

Svampeatlas - nu med ny forside og statistikker

Vores faste brugere har næppe kunnet undgå at bemærke at Svampeatlasset har fået ny forside, som præsenterer atlasportalen for udenforstående blandt andet med nøgletal om projektet. Her kan man læse at vores database nu indeholder over 700.000 fund af 7373 svampearter gjort af 1057 rapportører. Desuden kan man finde en uddybende projektbeskrivelse, oprette sig som bruger eller søge på fund af arter. Logger man ind kommer man videre til den sædvanlige infratruktur med personlig side, søgeformular, svampebog og mulighed for at lægge nye fund ind. Den gamle forside på http://www.svampeatlas.dk/ findes stadig, men vil blive nedlagt efter yderligere justeringer af den nye forside. Blandt andet skal vi have lavet en ny infrasstruktur for atlasnøgler, svampehjul mv.

En anden, men mere skjult nyskabelse er en ny side med statistik over aktivitet i svampeatlasset. Siden findes i sidemenuen under "statistik" eller på dette link: https://svampe.databasen.org/metrics
Her kan man få indsigt i aktivitet på atlasset det sidste år. Fx kan man se at svampesæsonen i år toppede i uge 38, hvor der blev indlagt 3455 fund af 860 svampearter. Desuden kan man se at mange deltager i den interaktive fundvalidering. Igennem hovedsæsonen blev der hver uge afgivet mere end 1000 stemmer på svampebestemmelser. De fleste uger har mere end 25 atlasbrugere bidraget til processen, med en top på 54 brugere i uge 42. De sidste uger har der endda været større aktivitet med validering end med rapportering af nye fund, hvilket tyder på der nu bliver ryddet op i gamle hængepartier. Har du lyst til at deltage kan du justere båndet med "fund til validering" ved at skrive sin yngligssvampegrupper ind i feltet "filtrér til artsgruppe(r)" og trykke på "Opdater". Overordnet tyder statistikkerne på at vores model for interaktiv validering er blevet taget vel imod. Tak for det!

Vi arbejder stadig med mindre justeringer og forbedringer af svampeatlasset, som vi vil informere om løbende. Men først vil vi åbne for nomineringer af årests svampefund 2017 - så følg med her og på facebook!

På vegne af atlasgruppen (Tobias Guldberg Frøslev, Jens H. Petersen, Thomas Læssøe,Thomas Stjernegaard Jeppesen og Jacob Heilmann-Clausen)   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar