04.09.2022

Svampe til sekvensering

Ligesom sidste sæson modtager vi gerne gode svampeindsamlinger til sekvensering. Målet er dels at forbedre vores viden om Danmarks svampe, dels at gøre det kommende nøgleværk til Danmarks basidiessvampe så godt som muligt. Derfor er vi i særlig grad interesserede i indsamlinger som ikke blot er godt dokumenteret (gode fotos og noter), men som også er forsøgt nøglet (med større eller mindre held) til mindre velkendte arter med vores atlasnøgler. Det gælder ikke mindst slørhatte, hjelmhatte, munkehatte, tragthatte, gråblade, fluesvampe, kratvokshatte, skærmhatte, champignoner, støvbolde, skørhatte, slimslør, pigsvampe, kødpigsvampe, læderpigsvampe, poresvampe og koralsvampe hvor vi har særligt gode erfaringer for at få spændende og brugbare navne på vores sekvenserede indsamlinger. Andre slægter og artsgrupper er også værd at samle til sekvens, men mest når det drejer sig om særligt gode og velfotograferede indsamlinger, eller særligt spektakulære arter.

Ud ovre de nævnte grupper er vi meget intersserete i ALLE de veldokumenterede indsamlinger af trævlhatte I kan levere, selvom vi endnu ikke har en testbar nøgle klar. Her er noter om tilstedeværelse af slør (både i hatkant og som såkaldt velipellis på hatmidten), fnug på stok (lub), lugt og farvereaktioner særligt vigtige - ud over gode og skarpe fotos naturligvis!

Rødbladede mangler også stadig en testbar nøgle, men her er vi noget længere ift at forstå hvilke arter der findes i Danmark, så her er det ikke alt vi er interesseret i. Afvendt gerne respons fra os i atlasgruppen.

mvh atlasgruppen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar